De combinatie yoga en water is een uurtje bewegen en ontspannen op een zeer aangename manier gebruik makend van de opwaartse kracht van water.  Tijdens een les AquaYoga doen we traditionele yogaposes in het water. 

Hierdoor worden we leniger, sterker en bewuster van ons lichaam. Er wordt veel aandacht besteed aan de ademhaling. 
Het verschil met gewone yoga is dat de bewegingen minder belastend zijn omdat het water een deel van ons gewicht draagt. De weerstand van het water kan de bewegingen juist ook uitdagender maken dan op het droge. 

Voordelen van Aqua Yoga zijn dus dat het water de yogaoefeningen toegankelijker maakt voor iedereen: zwangere vrouwen, mensen met fysieke aandoeningen en blessures.  Aqua Yoga geeft meer uitdaging voor ervaren yogis en extra plezier voor waterliefhebbers! Aqua Yoga wordt op een rustig tijdstip in het verwarmde zwembad gegeven (31 graden). 

Juíst als je niet zo soepel bent…. 

In het water zijn de yoga oefeningen eenvoudiger uit te voeren dankzij de opwaartse kracht van het water. Hierdoor worden de spieren en gewrichten ook minder belast maar bereik je toch een maximaal effect van een oefening en optimale calorie-verbranding. De oefeningen worden uitdiep in ondiep water, je voeten staan op de bodem, dus als je niet goed kan zwemmen is dat geen punt. Yoga kent geen competitie of wedstrijdelementen, je doet het voor je zelf en het maakt dus niets uit als je niet lenig of soepel bent; juist dán heb je veel baat bij Aqua Yoga.