Over mij

I Preach what I teach!

Ik ben Yvonne; een creatief mens, moeder en eigenaar van Praktijk Yvonne van Helvoirt en Stoelyoga Den Haag. Van jongs af aan geinteresseerd in alles wat te maken heeft met water, sneeuw, bergen en bewegen. Gelukkig heb ik wel zitvlees, daarom startte ik met yoga. Eerst als onderdeel van opwarming of cooling down na het schaatsen, daarna met steeds meer ontspanning en meditatie. Dat bracht mij al snel terug naar de basis. Die basis werd regelmatig verstoord door mijn lage weestandsniveau, veroorzaakt door Congenitale hypothyreoïdie (chronische schildklier aandoening). Dit ervaarde ik zelf niet als storend, echter de manier waarop mijn omgeving daarmee omging wel. Zodoende leerde ik al jong dat er te veel nadruk gelegd op de nadelen van een medische indicatie terwijl ik als persoon zoveel andere mogelijkheden en potentie had, en heb!

Het meerendeel van de maatschappijg stelt steeds hogere eisen in een steeds drukker wordende leefstijl. De kunst was om daar op eigen-wijze richting aan te vinden. Die visie zet ik ook door in mijn werk als bewegingstherapeut en yogadocent en heeft mij gebracht tot waar ik nu ben en waar ik nog naar toe wil. Dat uit zich in het werk wat ik doe en de manier waarop ik werk. Ik doe wat ik zeg, wind er geen doekjes omheen! Ik leg je uit hoe je zelf richting kunt geven en geef je concrete handvaten om weer mogelijkheden te zien, voorbij de beperkingen of belemmeringen die je fysiek ervaart.

Als geen ander heb ik ervaren dat je zelf veel invloed hebt op hoe je je voelt. Ik voel mij 10 keer beter dan 10 jaar geleden omdat ik weet hoe ik dit zelf kan beinvloeden en neem jou ook graag mee op reis om je eigen pad uit te stippelen.

Tijdens het agogisch werk en mijn yogalessen heb al ik veel mensen begeleid met een beperkt bewegingspatroon, vermoeidheid en stressklachten. Door mijn eigen, positieve, ervaring met gezonde beweegpatroon besloot ik om mij hierin te gaan specialiseren. Sinds 2018 ben ik via de BATC geregistreerd als natuurgeneeskundig therapeut en biedt ik privé consulten aan die mogelijk door uw zorgverzekeraar vergoed worden. 

Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van Bewegingstherapie en yoga, volg ik regelmatig bijscholingen. Zoals een opleiding Medische Basiskennis voor therapeuten en trainingen voor aangepaste yoga. Met deze kennis kan ik mijn cliënten nog beter begeleiden bij lichamelijke klachten, maar ook bij stress en emotionele problemen. 

Wil je meer weten over mijn opleiding(en) en ervaring? Je leest er hier alles over.

Mijn begeleiding bestaat nu uit een combinatie van bewegingstherapie, yoga en adviezen. Het is mooi om te zien hóe (eventuele) aanpassing van houding, naast verbetering van lichamelijke klachten, ook veel positief effect heeft op emoties en stress.

Volg mij op Social Media:

HBO CMV: Social studies

Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

Als bewegingsagoog ben ik gespecialiseerd in het werken met doelgroepen en het coördineren en begeleiden van sport en spel activiteiten.  

Hathayoga Docenten opleiding

De Blikopener, Tilburg

Tijdens deze vierjarige opleiding (HBO niveau) tot Hatha & Raja yoga docent heb ik ook diverse bijscholingen gedaan zoals adem en ontspanningsmethode.

Specialisatie Stoelyoga

“De Blikopener”, Tilburg             Samsara, Bilthoven 

Voor deze specialisatie heb ik diverse bijscholingen voor doelgroepen, adem en ontspanningsmethoden. 

Hoe klanten mij ervaren

Yvonne is deskundig, persoonlijk en inspirerende docent.Mireille Struik

Yogadocente, ondernemer

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?


Eventueel kun je hier een subtitel plaatsen die aanspoort om op de knop te klikken.