Over mij

Introductie 

 

Laat ik mijzelf voorstellen: Ik ben Yvonne; Brabantse van origine, een sportief mens, moeder van een sportieve zoon en eigenaar van Praktijk Yvonne van Helvoirt. Van jongs af aan geinteresseerd in alles wat te maken heeft met water, sneeuw, bergen en bewegen. Gelukkig heb ik wel zitvlees, daarom startte ik met yoga na mijn HBO studie, alwaar ik de beginselen van yogatherapie onder de knie kreeg. Die combinatie is nu de basis voor mijn werk als bewegingstherapeut in eigen praktijk.  

Het zijn juist die  combinatie van bewegingsvormen, dat ik sinds 2018 via de BATC geregistreerd ben als natuurgeneeskundig therapeut. In deze vorm heb ik als bewegingstherapeut de vrijheid om naast bewegingstherapie nog andere, complementaire werkvormen toe te passen. Met de 5 natuurgerichte principes: Energie, Prikkeloverdracht, Drainage, Voeding en Psyche. De som van de vijf natuurgerichte principes leidt tot een praktische en intrinsieke leidraad om de behandeling zo optimaal mogelijk op de client te laten aansluiten.  

Om op de hoogte te blijven van hedendaagse ontwikkelingen volg ik regelmatig bijscholingen,  geef workshops op congressen en werk mee aan projecten om integrale zorg te stimuleren en actief te blijven leren in het werkveld. Inmiddels ben ik al vele jaren als stoelyoga specialist actief en geef trainingen zoals de door mijzelf ontwikkelde en erkende bijscholing Stoelyoga Masterclass. Dit is een docenten training voor yoga- en vakdocenten. Al enkele jaren ben ik actief als Accessible Yoga docent en ambassadeur om aangepaste yoga te geven aan mensen met een aandoening, ongeacht welke achtergrond. 

Momenteel werk ik tevens in de zorg op somatische en Psychisch Geriatrische afdelingen als onderdeel van een multidisciplinair team om de beste (integrale) zorg te bieden aan ouderen.  Daarnaast ben ik geïntrigeerd geraakt door de werking van het zenuwstelsel om de relatie tussen fysieke klachten en stress reacties te begrijpen via de Polivagaal theorie van Dr Stephen W. Porges.  Hoewel er meerdere systemen betrokken zijn bij het polyvagale systeem, bied het mogelijkheden om chronische pijn, trauma en bewegingstherapie te combineren tijdens één behandelingsproces.

Ons lichaam functioneert tenslotte als een geïntegreerd systeem: motorisch, emotioneel, cognitief en autonoom, en komt soms maar traag tot rust. Mensen met pijn willen dit niet voelen, ze willen erbij vandaan. Dit kan ervoor zorgen dat we mentaal en fysiek helemaal “off line” raken. Door yoga en tijdens bewegingstherapie worden vele oefeningen aangeboden om hiermee om te gaan. De Polyvagaal theorie biedt theoretische ondersteuning om al deze samenwerkende systemen te begrijpen en om het gedrag te veranderen. Het is wetenschappelijk onderlegd en toepasbaar voor therapeuten in eigen praktijk, wat het relatief eenvoudig maakt om de processen tijdens de behandeling te ondersteunen. Daar teken ik voor. Jij ook? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met deze kennis ondersteun ik mijn cliënten nog beter bij lichamelijke klachten en emotionele problemen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soms sta ik op een podium om grote groepen mensen kennis te laten maken met stoelyoga en het belang van aangepaste yoga te verspreiden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De behandelingen in mijn praktijk bestaan uit een combinatie van werkvormen die zowel ontspanningsmethoden als beweegtherapie bevatten en worden afgestemd op de client . Het is mooi om te zien hóe ( eventuele) aanpassing van houding, naast verbetering van lichamelijke klachten,  veel positief effect heeft op emoties en stress.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg mij op Social Media:

Hoe klanten mij ervaren

Yvonne geeft de instructies op een gezellige en gastvrije manier en toch wordt er veel bereikt in een sessie, het is geen babbelclub. Ze geeft duidelijk aan wat de bedoeling is van een houding en wat bereikt wordt met een strekking van benen of een draaing van de rug.

Yvonne benoemt het gewoon bij de naam en dat is niet zweverig of zielig maar gewoon recht voor zijn raap. Daardoor is het makkelijker om houdingen te onthouden en thuis zelf te starten met oefenen. Deze sessies helpen mij om even met mijn lichaam actief te zijn en mijn hoofd leeg te maken. Yvonne laat je die energie ervaren en je gaat ontspannen weer naar huis.

Nannie den Hollander (79 jaar)

client

Ik ben altijd heel actief geweest en ga nog steeds graag kitesurfen. Het is voor mij moeilijk stilzitten en mijn rug is wel redelijk versleten dus ik moet rusten. Ik had enorme weerstand tegen de stoel. Het duurde even voordat ik begreep wat je op de stoel allemaal kunt bereiken om je lichaam tot rust te laten komen, kracht op te bouwen, de coordinatie te verbeteren én de balans weer te vinden tussen lichaam en geest.
Tony Howard (70 jaar )

client

Wil jij meer bewegingsvrijheid?

Jij bent niet je aandoening.

Praktijkinformatie

Yvonne is niet gebonden aan een plek en geeft de sessies op verschillende locaties in Den Haag en omgeving. Voor een individuele sessie komt Yvonne ook bij u thuis.